Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: Ostrzeżenie dla kobiet farbujących włosy  (Przeczytany 3870 razy)
mori86
Nowy użytkownik
*

« : 20-05-2017, 20:10:40 »

Hej, chciałam opisać Wam co mi się zdarzyło i jednocześnie przestrzec Was przed samodzielnym farbowaniem włosów w domu. Od jakiegoś czasu robię sobie balejaż blond platynowy. Bowiem miałam już odrosty postanowiłam udać się do fryzjera, jednakże dzień wcześniej spotkałam się z znajomą jaka poradziła mi bym zrobiła sobie odrosty w domu, ponieważ wyjdzie mi to sporo taniej. Posłuchałam jej, kupiłam sobie farbę platynowy blond, niestety włosy na odrostach wyszły mi żółte, nie było tego tak widać mimo to ja postanowiłam działać nadal, poleciałam szybko do sklepu i kupiłam silniejszy rozjaśniacz i ...przeraziłam sie efektu, włosy były pomarańczowe u góry a popielate na dole! Szok! Wyglądałam komicznie a zarazem przerażająco!! Na drugi dzień rankiem w chustce na głowie poszłam do fryzjera, i on był wystraszony. Miałam popaloną skórę głowy, otwarte rany z których coś się sączyło i dużo mniej włosów na głowie aniżeli wcześniej. Powiedział mi że to cud że nie straciłam włosów!!! Błagałam go jednak żeby coś z tym zrobił i powiem Wam że udało się!! Lecz trzęsłam się ze strachu czy nie wypadną mi włosy, nałożył mi trochę brązu i trochę platyny i nawet się wyrównało. Niestety na głowie w dalszym ciągu mam strupy, i włosy strasznie rzadkie lecz zainwestowałam w świetna jednakże drogą maseczkę i daję ją po każdym myciu, niestety musi minąć co najmniej pół roku żeby włosy wróciły do poprzedniego stanu. Powiem Wam iż to był mój pierwszy i ostatni raz kiedy farbowałam sama włosy a nauczkę mam aż do końca życia! Pozdrawiam!
mactobear
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #1 : 30-05-2017, 11:48:56 »

Ogólnie z farbami i innymi chemicznymi produktami trzeba bardzo, bardzo uważać, ponieważ uczulają i uszkadzają skórę głowy.
Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: